Friday, October 7, 2011

Cara Menyambung Sumber Bunyi AkustikUntuk menyambung sumber bunyi Akustik kepada sistem bunyi, anda selalunya perlu menggunakan mikrofon untuk menukar "akustik" bunyi ke dalam "isyarat elektronik". 


Bunyi akustik atau "gelombang bunyi" variasi minit yang pesat dalam tekanan udara yang dicipta oleh suara orang atau instrumen akustik. Mikrofon digunakan untuk menukarkan gelombang bunyi menjadi isyarat elektrik yang sesuai untuk input ke dalam sistem bunyi.Suara - Bercakap atau menyanyi 


Untuk mendapatkan suara orang itu ke dalam sistem yang mantap, anda perlu mikrofon. Terdapat banyak jenis mikrofon yang boleh digunakan bergantung pada keadaan tertentu. 


Berwayar Mikrofon / FM: 


Kebanyakan mikrofon memerlukan kord untuk membawa isyarat bunyi elektrik dari mikrofon kepada pencampur. 


Apabila kordnya membentangkan masalah seperti bahaya perjalanan atau had pergerakan pelaku, maka mikrofon FM harus digunakan. 


Mikrofon FM mengandungi sebuah pemancar FM kecil yang menghantar isyarat radio melalui udara kepada penerima radio FM. Penerima FM kemudiannya disambungkan kepada input pengadun. 


Penempatan penerima radio FM dan antena (s) adalah sangat penting. Ia harus mendekati mikrofon (20 hingga 100 kaki) dan bukan sumber berhampiran gangguan elektronik (iaitu CD player, kesan pemproses, papan kekunci, atau komputer). 


Anda akan mendapat apa yang anda bayar untuk mikrofon FM! Ini bermakna mereka mempunyai dua antena untuk menerima isyarat radio dari mikrofon. Tujuan dua antena adalah untuk meminimumkan kesan pembatalan multi-path.


 Jika satu antena menerima isyarat secara terus dari mikrofon dan juga yang menerima mencerminkan isyarat yang sama (iaitu objek logam), kedua-dua isyarat boleh keluar dari fasa dan menghapuskan satu sama lain, menyebabkan "drop-out". 


Walau bagaimanapun, dengan antena kedua (dengan betul terletak), ia tidak perlu menerima isyarat yang sama dicerminkan dan oleh itu isyarat tidak akan dibatalkan (pada masa yang sama). Penerima secara automatik beralih ke mana-mana antena menerima isyarat yang kuat. 


Jika beberapa mikrofon FM digunakan pada masa yang sama, masing-masing mesti beroperasi pada frekuensi radio yang berlainan. 


Siri terbaru mikrofon FM dipanggil UHF. Ini bermakna mereka beroperasi pada frekuensi radio yang sangat tinggi sekitar 900MHz. Biasanya mereka akan memberikan prestasi yang lebih baik daripada unit VHF.

1 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Post a Comment

Tutorial menghasilkan wallpapers